Πώς θα Απομακρύνετε Μυρωδιές και Λεκέδες από τα Δοχεία Φαγητού

Δοχεία Φαγητου χωρίς μυρωδιές και λεκέδες

Τα πλαστικά δοχεία φαγητού αποτελούν την καλύτερη και πιο πρακτική λύση για την αποθήκευση φαγητού στο ψυγείο ή για όσους από εσάς εργάζεστε και θέλετε να απολαμβάνετε σπιτικό φαγητό καθημερινά στο γραφείο. Εκεί αποθηκεύουμε φαγητά και υλικά τόσο για να τα πάρουμε μαζί μας όσο και για να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που τα πλαστικά αυτά δοχεία αποθήκευσης, παρότι τα έχετε πλύνει, κλείνουν μέσα τους άσχημες μυρωδιές (ιδιαίτερα αν το φαγητό περιείχε έντονα μπαχαρικά ή κρεμμύδι ή σκόρδο) εξαιτίας του πορώδους πλαστικού υλικού της κατασκευής τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια δυσάρεστη αίσθηση που σας κάνει να θέλετε να τα πετάξετε. Ειδικά ότι έχουν να κάνουμε με λάδι, σάλτσες και άλλους λεκέδες. Πολλές φορές όσο και να τρίβουμε μένει ένα πορτοκαλί χρώμα και δυσάρεστες μυρωδιές.

Πώς μπορούμε όμως να ξεφορτωθούμε τους λεκέδες και τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα πλαστικά δοχεία φαγητού;

Απομακρύνετε τις μυρωδιές

Πριν πάρετε αυτήν την απόφαση, υπάρχει λύση για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές και μάλιστα χωρίς τη χρήση χημικών καθαριστικών, αλλά με ένα και μοναδικό «έξυπνο» τρικ.

Θα πρέπει αρχικά να πλένετε πολύ καλά κάθε ένα από τα πλαστικά δοχεία φαγητού και έπειτα, αφού τα σκουπίσετε και τα στεγνώσετε, να τα βάλετε για ένα 24ωρο στην κατάψυξη. Όταν τα βγάλετε για να τα χρησιμοποιήσετε θα δείτε ότι έχει εξαφανιστεί πια κάθε ίχνος μυρωδιάς!

Και με τους λεκέδες τι κάνουμε;

Στα social media κυκλοφορούν πολλά τρικ που αμέσως γίνονται viral.
Στον δημοφιλή λογαριασμό «Blossom», που βρίσκουμε διάφορα tips και hacks καθαριότητας, βρήκαμε το απόλυτο τρικ για να βγάλουμε τους λεκέδες από τα πλαστικά δοχεία φαγητού.

Το βίντεο περιλαμβάνει 5 εύκολα και γρήγορα βήματα που αν τα ακολουθήσεις θα έχεις αμέσως ένα πεντακάθαρο πλαστικά δοχεία φαγητού!
Το απίστευτο βίντεο είχε 650.000 views σε 24 ώρες ενώ τώρα έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

Το τρικ είναι πολύ απλό: Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις στο ανοιχτό πλαστικά δοχεία φαγητού με τους λεκέδες, ζάχαρη, υγρό πιάτων, μερικά παγάκια και νερό. Σύμφωνα με την Daily Mail, τα ένζυμα της ζάχαρης καταστρέφουν τους λεκέδες ενώ τα παγάκια τους «σπάνε». 

Στη συνέχεια το κουνάς καλά και το αφήνεις να κάτσει. Το πλένεις κανονικά και voila! Τα πλαστικά δοχεία φαγητού λάμπουν από καθαριότητα.

Πηγή: iefimerida