Εξοπλισμός Καταστημάτων – Βρες τον Προμηθευτή σου

 

Η αγορά εξοπλισμού για το νέο σας κατάστημα μαζικής εστίασης είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο έξοδο που πρέπει να κάνετε. Συνεπώς θα πρέπει να γίνει με τους καλύτερους όρους και την μέγιστη προσοχή, για να πετύχετε την καλύτερη ποιότητα εξοπλισμού στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Πώς να αναζητήσετε τον καλύτερο προμηθευτή

Η διάδοση του internet έχει βοηθήσει σημαντικά τον αγοραστή (πελάτη) στην αναζήτηση που θέλει να κάνει. Πλέον είναι εύκολο να βρείτε την καλύτερη δυνατή τιμή όχι απαραίτητα από το κατάστημα της περιοχής σας, αλλά από οποιονδήποτε επαγγελματία είναι σε θέση να σας την προσφέρει. Αρκεί να αναζητήσετε στο Google «Εξοπλισμός καταστημάτων» και να αρχίσετε να πλοηγήστε ανάμεσα στα αποτελέσματα.
Για να το κάνετε περισσότερο οργανωμένο και εύκολο για εσάς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό (σε excel καλύτερα) ή χειρόγραφο αρχείο καταγραφής και σύγκρισης των τιμών. Αν πχ ετοιμάζεστε να ανοίξετε ένα εστιατόριο, θα χρειαστείτε σίγουρα ένα φούρνο, ψυγείο, καταψύκτη, πάγκο εργασίας, εστίες για το μαγείρεμα και κάποιες ακόμα συσκευές. Φτιάχνετε λοιπόν τον κατάλογο σας τοποθετώντας τα προϊόντα κάθετα το ένα κάτω από το άλλο και βάζοντας οριζόντια τους 5 ή ακόμα και περισσότερους προμηθευτές που βρήκατε ως ποιο οικονομικούς.
Στην συνέχεια αναζητάτε σε καθένα προμηθευτή την τιμή ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Δηλαδή καταψύκτη, μάρκας Χ, τόσων λίτρων, κ.ο.κ. Ολοκληρώνοντας την διαδικασία για όλα τα προϊόντα και όλους τους προμηθευτές, θα έχετε μια καλύτερη εικόνα για το ποσό που θα χρειαστείτε και τον προμηθευτή που σας δίνει την καλύτερη τιμή.
Δείξτε όμως προσοχή σε κάτι σημαντικό: Πολλές εταιρίες πώλησης εξοπλισμού εστίασης επιλέγουν να αναφέρουν τελικές τιμές (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) στο e-shop τους, ενώ άλλες όχι. Σιγουρευτείτε ότι δεν συγκρίνετε ανόμοια πράγματα πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.
Αφού είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει τα πάντα σωστά, είναι η ώρα να κάνετε το βασικότερο: να μιλήσετε με τον πιθανό προμηθευτή σας. Τηλεφωνήστε του ή ακόμα και επισκεφθείτε τον αν είναι δυνατόν για να κανονίσετε τον τρόπο παράδοσης, τον τρόπο πληρωμής και όλες τις άλλες σημαντικές λεπτομέρειες που σας ενδιαφέρουν.
Πριν μερικές δεκαετίες η εξάρτηση από τον τοπικό προμηθευτή ήταν μεγάλη. Αυτό ίσως προήγαγε τις δυνατές σχέσεις σε τοπικό επίπεδο, αλλά ομολογουμένως σε πολλές περιπτώσεις οδηγούσε σε στρεβλώσεις και προβλήματα. Αν μάλιστα ο προμηθευτής ήταν μονοπώλιο σε μια γεωγραφική περιοχή, οι πιθανότητες να πληρώσετε αρκετά παραπάνω τον εξοπλισμό σας ήταν αυξημένες. Χάρη στο internet όμως και καλύτερες τιμές μπορείτε να βρείτε και ο προμηθευτής σας «αναγκάζεται» να γίνει καλύτερος στην εξυπηρέτηση του απέναντι σας.