4 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε Αν Αγοράζετε Ακίνητο για Πρώτη Φορά

Ο μεσίτης ακινήτων που συνεργάζεται με το BizzBucket δίνει συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα λάθη των αρχάριων αγοραστών ακινήτων.

Αγορά Ακινήτου

Η αγορά ακινήτου για πρώτη φορά μπορεί να είναι δύσκολη. Δεν το έχετε κάνει ποτέ πριν, γι ‘αυτό είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο αγχωμένοι. Με τη βοήθεια του μεσίτη ακινήτων που συνεργαζόμαστε ξεχωρίσαμε μερικά από τα κοινά λάθη που κάνουν συχνά οι αγοραστές ακινήτων που εσείς πρέπει να αποφύγετε. Μάθετε από τα λάθη των άλλων για να έχετε μια πιο ομαλή διαδικασία αγοράς.

Δεν υπολογίζουν σωστά τα έξοδα

Η τιμή πιθανότατα δεν θα είναι το μόνο κόστος όταν πρόκειται για την αγορά ενός ακινήτου. Μικρότερα έξοδα, όπως η ασφάλιση ακινήτων, οι φόροι, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, τα κοινόχρηστα και άλλα τέλη μπορεί να αρχίσουν να συσσωρεύονται. Πριν από την αγορά ενός σπιτιού, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε περαιτέρω το διαθέσιμο ποσό σας για να υπολογίσετε αν θα μπορείτε να πληρώσετε όλες αυτές τις πρόσθετες χρεώσεις.

Ψάχνουν για ακίνητο πριν καθορίσουν πόσα μπορούν να δώσουν

Οι περισσότεροι μόλις βρουν το σπίτι που θέλουν και αποφασίσουν να το αγοράσουν, αρχίζουν να κοιτούν που θα βρουν τα χρήματα. Αν το καταφέρουν έχει καλώς, αλλιώς ξαναρχίζουν την αναζήτηση, έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο.

Ο έμπειρος μεσίτης ακινήτων θα σας συμβούλευε να γνωρίζεται τον προϋπολογισμό σας προτού ξεκινήσετε την αναζήτησή σας. Αυτό θα κάνει τη διαδικασία ευκολότερη και αποτελεσματικότερη. Μόλις αποφασίσετε ότι ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα σπίτι, αρχίστε καθορίζοντας το πόσα μπορείτε να διαθέσετε.

Δεν προσλαμβάνουν ένα μεσιτικό γραφείο

Πολλοί άπειροι αγοραστές ή πωλητές ακινήτων θεωρούν τη μεσιτική αμοιβή χαμένα χρήματα. Βέβαια στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν ισχύει αυτό. Ο έμπειρος μεσίτης ακινήτων θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή. Ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, δεν θολώνει η όραση του από το συναίσθημα (όπως συμβαίνει συνήθως με τον άπειρο αγοραστή) και μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα για λογαριασμό σας.

Επίσης μπορεί να σας γλυτώσει πολύ χρόνο διαλέγοντας για εσάς ακίνητα που είναι κοντά στα δικά σας θέλω. Έτσι δεν θα κάνετε άσκοπες μετακινήσεις από τη μια πλευρά της πόλης στην άλλη για ραντεβού που δεν έχουν νόημα.

Δεν σκέφτονται με προοπτική

Αν σκοπεύετε να ζήσετε σε αυτό το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε μπροστά. Μπορεί να αποφασίσετε να έχετε παιδιά σε λίγα χρόνια και, στη συνέχεια, θα πρέπει να ανησυχείτε για μια άλλη σειρά ερωτήσεων. Θα υπάρξουν αρκετά υπνοδωμάτια; Το σπίτι βρίσκεται σε συνοικία με καλά σχολεία; Αυτά μπορεί να είναι πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν αγοράζετε το σπίτι σας.

Αν αρχίζετε ακριβώς τώρα να σκέφτεστε να αγοράσετε το πρώτο σπίτι σας, ή έχετε ήδη περάσει λίγο χρόνο ψάχνοντας την αγορά ακινήτων, μπορεί να υπάρχουν πολλά να μάθετε από αυτή τη λίστα των λαθών άλλων αγοραστών. Βέβαια σε αυτή τη περίπτωση η σοφότερη επιλογή είναι να συνεργαστείτε με ένα έμπειρο και ειλικρινή μεσίτη ή ένα αξιόπιστο μεσιτικό γραφείο που θα σας βοηθήσει να κάνετε μια σοφή επιλογή.