Βόλτα στον Πιο Νόστιμο Πεζόδρομο της Αθήνας

Οι συντάκτες του BizzBucket επισκέφτηκαν τον Πεζόδρομο στα Πετράλωνα και σας προτείνουν 5+1 πιάτα του που θα σας καταπλήξουν.

Βόλτα στον Πεζόδρομο στα Πετράλωνα για καλό φαγητό

O Πεζόδρομος στα Πετράλωνα μόλις ένα χιλιόμετρο από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δίπλα στην έξοδο του Ηλεκτρικού (Κάτω Πετράλωνα) κατάφερε να γίνει το τελευταίο διάστημα γνωστός ως το value for money εστιατόριο για καλό φαγητό. Για μια κυριακάτική βόλτα στα Πετράλωνα, για ένα take away γεύμα στη δουλειά και φυσικά ένα καλό γεύμα πριν τα ξενύχτια το BizzBucket σας παρουσιάζει εκείνα τα μαγειρευτά φαγητά του που αξίζει να δοκιμάσετε!

Μπριάμ

Κάθε Δευτέρα η εβδομάδα ξεκινά με το απόλυτο χορτοφαγικό πιάτο για αποτοξίνωση από τις καταχρήσεις του Σαββατοκύριακου. Φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά μαγειρεμένα αργά στο φούρνο, φέρνουν το καλοκαίρι στο πιάτο μας. Στον Πεζόδρομο το προτείνουν συνοδεία λευκού κρασιού που φτιάχνουν μικροί παραγωγοί αποκλειστικά για το εστιατόριο.

Χταπόδι ψητό μαζί με φάβα

Είτε είναι χειμώνας είτε ακόμα περισσότερο καλοκαίρι, το ψητό χταπόδι είναι ο απόλυτος μεζές του καλοφαγά ψαροφάγου. Και είναι αλήθεια ότι ο Πεζόδρομος φημίζεται για τα θαλασσινά του. Αργοψημένο χταπόδι στα κάρβουνα συνοδεία φάβας Σαντορίνης..

Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το υπέροχο πιάτο που θα αιχμαλωτίσει τις αισθήσεις σας. Το μόνο που θα προσθέσουμε είναι αυτό: αν δεν το απολαύσετε μαζί με σπιτικό ούζο Μυτιλήνης θα έχετε χάσει μεγάλο μέρος της μαγείας του!

Σπανακόρυζο

Το υπερ-τέλειο σπανακόρυζο για όσους θέλουν ένα θρεπτικό και νόστιμο μαγειρευτό φαγητό. Φρέσκο σπανάκι μαγειρεμένο με μυρωδικά και παρθένο ελαιόλαδο. Συνδυάζεται άριστα με τυρί φέτα και φυσικά άφθονο ψωμί. Συνοδέψτε το με λευκό κρασί ή μπύρα

Γεμιστά με Ρύζι

Μπορείτε να τα βρείτε σε πολλές παραλλαγές σε όλη τη χώρα: γεμιστά με πλιγούρι, με κυμά, με ψιλοκομμένο χταπόδι ή μύδια. Όλοι όμως συμφωνούν πως η καλύτερη επιλογή είναι τα γεμιστά με ρύζι. Φρέσκες ντομάτες και λαχανικά γεμισμένες με ρύζι και μαγειρεμένες με φρέσκο ελαιόλαδο.

Φυσικά γεμιστά χωρίς τυρί φέτα και ζεστό ψωμάκι δεν υπάρχουν, για αυτό ο Πεζόδρομος φρόντισε να τα προσφέρει και τα δύο. Χωρίς τσιγκουνιές για πολλές βούτες..

Μπακαλιάρος με Σκορδαλιά

Αν νομίζετε πως ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά τρώγετε μόνο την 25η Μαρτίου, μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει να τον παραγγείλετε στον Πεζόδρομο. Γνώστες του καλού μπακαλιάρου που ψάχνουν ένα προς ένα τα στέκια της Αθήνας, έχουν αποκτήσει την σταθερά τους στον Πεζόδρομο. Προτιμούν τα μεσημέρια του Σαββάτου όπου μπορούν να απολαύσουν με την ηρεμία τους το αγαπημένο πιάτο μαζί με το αγνό ούζο Μυτιλήνης που έρχεται ειδικά για τον Πεζόδρομο από το νησί.

Για το τέλος αφήσαμε ένα μικρό μυστικό: αφού απολαύσετε το φαγητό με τη παρέα σας, ζητήστε να σας φέρουν το γλυκό της ημέρας. Συνήθως δεν φτιάχνουν παραπάνω από ένα (ή σπάνια δύο). Αλλά αυτό το ένα είναι αρκετό να σας αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις. Την ημέρα που κάναμε τη βόλτα στα Πετράλωνα και τους επισκεφτήκαμε, μας πρόσφεραν σιμιγδαλένιο χαλβά. Τα λόγια είναι λίγα για να τον περιγράψουν…